ЄС планує виключити з списку санкцій російського ексгонщика та матір Пригожина

yes planuye viklyuchiti z spisku sankcij rosijskogo eksgonshhika ta matir prigozhina 66df20d95948b ЄС планує виключити з списку санкцій російського ексгонщика та матір Пригожина

ЄС планує виключити з списку санкцій російського ексгонщика та матір Пригожина

12:20, 9 вересня 2024

Посли ЄС цього тижня мають намір виключити із санкційного списку російського колишнього гонщика Нікіту Мазепіна та матір ексватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Посли Європейського Союзу планують протягом цього тижня виключити з санкційного списку колишнього російського гонщика Нікіту Мазепіна та матір померлого ватажка «вагнерівців» Віолетту Пригожину. Про це пише RFE/RL.
З початку війни Європейський Союз запровадив санкції проти 2 300 осіб і структур. Для того, щоб ці обмеження залишалися в силі, необхідна одностайна підтримка всіх 27 країн-членів ЄС кожні півроку. На даний момент термін дії санкцій завершується 15 вересня. 
Як і раніше, під час обговорень Угорщина вимагає, щоб кілька осіб були виключені зі списку санкцій, перш ніж Будапешт погодиться на їхнє продовження.
Кілька країн-членів, зокрема Естонія, Латвія, Литва та Польща, висловили думку, що Європейському Союзу слід перейти від шестимісячного продовження санкцій до щорічного перегляду. Проте ця ідея не знаходить підтримки з боку Будапешта.
Дипломати ЄС повідомили, що досягнуто компромісу: санкції продовжуватимуться кожні шість місяців, але зі списку виключать двох осіб. 
Зокрема, запропоновано вилучити Нікіту Мазепіна і Віолетту Пригожину (мати Євгенія Пригожина — ватажка «Вагнер»), оскільки юридична служба ЄС вважає їхні справи недостатньо обґрунтованими.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.