Литва підготує національний план масової евакуації та назвала причину

litva pidgotuye nacionalnij plan masovod197 evakuacid197 ta nazvala prichinu 66df20c2d954d Литва підготує національний план масової евакуації та назвала причину

Литва підготує національний план масової евакуації та назвала причину

13:12, 9 вересня 2024

Литва хоче мати план евакуації національного масштабу та бути готовими до його реалізації.

Фото: LRT

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Литві на початок жовтня буде розроблено національний план масової евакуації. Про це повідомила міністр внутрішніх справ Литви Агнє Білотайте, пише lrt.lt.
«У кожного самоврядування є свій план евакуації, але очевидно, що ми маємо план національного масштабу і бути готовими до його реалізації», – сказала міністр.
За її словами, через кібератаки безпека населення стала пріоритетним питанням.
«Сьогодні цивільний захист є актуальним як ніколи. Війна проти України триває, країни нашого регіону зазнають гібридних та дезінформаційних атак, а диверсії – це наша нова реальність. Важливо відзначити, що ми перебуваємо на передовій позиції, тому сьогодні цивільний захист став пріоритетом у нашому порядку денному», – сказала Білотайте.
За її словами, недостатньо зміцнювати цивільний захист на національному рівні, тому було вирішено працювати разом із іншими країнами Балтії. Крім того, країни подаватимуть заявки на фінансування з боку ЄС.
«Настав час об’єднати наші можливості та діяти скоординовано як на регіональному рівні, так і на рівні ЄС. Так, це дуже дорого, але ми маємо обговорити можливості об’єднання наших зусиль та отримання відповідної підтримки з боку ЄС. (…) Ми закликаємо провести оцінку ризиків на рівні Європейського Союзу, щоб краще зрозуміти загрози та забезпечити заходи цивільного захисту», – сказала міністр.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.