Наводив ракети на Запоріжжя: у Рівному ув’язнили зрадника та конфіскували у нього землі

navodiv raketi na zaporizhzhya u rivnomu uvyaznili zradnika ta konfiskuvali u nogo zemli 66db2c3075dfb Наводив ракети на Запоріжжя: у Рівному ув’язнили зрадника та конфіскували у нього землі

Наводив ракети на Запоріжжя: у Рівному ув’язнили зрадника та конфіскували у нього землі

12:58, 6 вересня 2024

Чоловік сподівався очолити окупаційні органи «влади» у випадку захоплення Запоріжжя.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Рівному засудили зрадника, який коригував обстріли Запоріжжя та чекав на окупацію міста. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура. 
Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Йдеться про 5,4 га землі, яка підлягає передачі у власність держави.
53-річного чоловіка з проросійськими поглядами у березні 2022 року завербував співробітник фсб рф.
Він регулярно збирав та передавав через Telegram дані про місця розташування об’єктів критичної інфраструктури та блокпостів у Запоріжжі, пункти дислокації підрозділів ЗСУ, а також шляхи переміщення ешелонів з військовою технікою.
Після обстрілів міста зрадник повідомляв ворогу інформацію про місця ракетних влучань як у військові, так і в цивільні об’єкти.
Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись отримати посаду в окупаційних органах «влади» у випадку захоплення Запоріжжя. 
Чоловіка затримали ще у серпні 2022 року і наразі він перебуває під вартою.
Чому пішов на злочин — зрадник пояснити не може, він переконаний, що своїми діями ніяк не нашкодив національній безпеці України.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.