У Держреєстрі речових прав на нерухоме майно реалізовано реєстрацію спільної сумісної власності

u derzhreyestri rechovix prav na neruxome majno realizovano reyestraciyu spilnod197 sumisnod197 vlasnosti 66db2c14f04db У Держреєстрі речових прав на нерухоме майно реалізовано реєстрацію спільної сумісної власності

У Держреєстрі речових прав на нерухоме майно реалізовано реєстрацію спільної сумісної власності

13:34, 6 вересня 2024

Реєстрацію спільної сумісної власності реалізовано для співвласників багатоквартирного будинку.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

6 вересня ДП «Національні інформаційні системи» повідомило, що оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП) та здійснило низку поточних доопрацювань.
Зокрема, забезпечено можливість внесення до ДРРП запису про спільну сумісну власність співвласників багатоквартирного будинку.
Для типу речового права «Право власності» у блок «Загальні відомості» додано новий чекбокс «спільна власність власників квартир та/або нежитлових приміщень». 
При обранні вказаного чекбоксу поле «Вид спільної власності» автоматично заповнюється значенням «спільна сумісна», а всі поля блоків «Загальні відомості» та «Суб’єкт» залочуються (блокуються) для внесення інформації.
Також забезпечено відображення інформації про «спільну власність власників квартир та/або нежитлових приміщень» на документах, що формуються програмними засобами вказаного реєстру (витяг з ДРРП, відомості за результатом пошуку, інформація з ДРРП).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.