Забруднена вода із Сейму по Десні підбирається до Чернігова

zabrudnena voda iz sejmu po desni pidbirayetsya do chernigova 66d494293f9da Забруднена вода із Сейму по Десні підбирається до Чернігова

Забруднена вода із Сейму по Десні підбирається до Чернігова

17:51, 1 вересня 2024

Жителів Чернігова закликали утриматись від купання в річці Десна.

Фото: Олександр Ломако / Facebook

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Секретар Чернігівської міської ради, виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако повідомив, що забруднена вода з річки Сейм, яка протікає росією та впадає у річку Десна, у неділю дійде до Чернігова. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.
«За орієнтовними розрахунками екологів забруднена вода з р.Сейм по р. Десна дійде до Чернігова вже сьогодні після обіду. Нагадую містянам про можливу небезпеку і закликаю утриматися від купання в Десні», — заявив він.
За словами посадовця, працівники муніципальної варти уже здійснили рейд на пляж міста та попередили людей про ризики.
У свою чергу, за даними Держводагентства, 30 серпня по р. Десна органічні речовини рухались зі швидкістю 26 км/добу, 31 – 22 км/добу, 1 вересня – 18 км/добу. Така тенденція буде зберігатися, відповідно забруднення дістанеться Чернігова орієнтовно 3-5 вересня.
Раніше в Мінприроди повідомляли, що намагаються локалізувати наслідки забруднення річки Десна, яке виникло після забруднення річки Сейм, де почала гинути риба. Зокрема в Десну почали вносити абсорбент у воду та здійснювати штучну аерацію.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.