У Туреччині 16-річній дівчинці загрожує суд за нібито образу Ердогана

u turechchini 16 richnij divchinci zagrozhuye sud za nibito obrazu erdogana 66d342f857e25 У Туреччині 16-річній дівчинці загрожує суд за нібито образу Ердогана

У Туреччині 16-річній дівчинці загрожує суд за нібито образу Ердогана

14:58, 31 серпня 2024

Дівчину звинувачують у тому, що вона лаялась на кортеж із президентом Ердоганом, коли той проїжджав повз.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Стамбулі 16-річну дівчину звинуватили в образі президента Реджепа Таїпа Ердогана, а прокурор вимагає її судити. Про це пише Turkish Minute.
У травні дівчину затримали після того, як охоронець турецького президента стверджував, що вона нібито висловилася непристойно на адресу кортежу з Ердоганом під час його проїзду.
Дівчина пояснила, що просто відреагувала з переляку, коли авто проїхало повз неї на великій швидкості. Вона також запевнила, що не знала, що авто належало до кортежу Ердогана, і заперечила намір ображати його чи іншого посадовця.
Після затримання 1-й кримінальний суд Стамбула звільнив дівчину під судовий нагляд, зобов’язавши її щотижня відмічатися у відділку поліції і наклавши заборону на виїзд за межі країни.
Пізніше прокурор подав обвинувальний акт, вимагаючи засудження дівчини за образу президента.
З 2005 року у Кримінальному кодексі Туреччини існують дві статті, що карають за образи «турецької нації» та турецьких офіційних осіб. Правозахисники стверджують, що ці норми використовуються для обмеження свободи висловлювань.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.