Десята роковина Іловайської трагедії: в Україні вшановують пам’ять полеглих захисників

desyata rokovina ilovajskod197 tragedid197 v ukrad197ni vshanovuyut pamyat poleglix Десята роковина Іловайської трагедії: в Україні вшановують пам’ять полеглих захисників

Десята роковина Іловайської трагедії: в Україні вшановують пам’ять полеглих захисників

09:17, 29 серпня 2024

29 серпня в Україні — День пам’яті захисників.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 29 серпня, в нашій країні День пам’яті захисників та 10-та роковина Іловайської трагедії. Україна вшановує пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, та територіальну цілісність.Пам’ятний день був встановлений указом Президента України Володимира Зеленського в 2019 році.
У серпні 2014 року під містом Іловайськ у Донецькій області розгорнулась одна з найстрашніших битв для української армії у війні на Донбасі. Українські воїни повинні були покинути місто, окуповане загарбниками. Воїнам пообіцяли відкрити гуманітарний коридор, але під час виходу їх обстріляли.
За даними Національного військово-історичного музею, у боях загинуло 366 українських бійців, також 429 військових отримали поранення різного ступеня тяжкості, а ще 300 – потрапили у полон.
Сьогодні по всій країні проводяться різні пам’ятні заходи: покладання квітів до пам’ятників, хвилини мовчання, а також обмеження розважальних заходів. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.