Збиття Польщею ракет та дронів рф не приведе до участі НАТО у війні, — глава МЗС Дмитро Кулеба

zbittya polshheyu raket ta droniv rf ne privede do uchasti nato u vijni glava mzs dmitro kuleba 66d09fd700f10 Збиття Польщею ракет та дронів рф не приведе до участі НАТО у війні, — глава МЗС Дмитро Кулеба

Збиття Польщею ракет та дронів рф не приведе до участі НАТО у війні, — глава МЗС Дмитро Кулеба

15:30, 29 серпня 2024

Аргумент про те, що це призведе до участі деяких із них у війні, недійсний, — Дмитро Кулеба.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна сподівається, що Польща зможе перехоплювати ракети та дрони, що летять у її напрямку. Збиття Польщею російських цілей не призведе до участі НАТО у війні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico.
Він зазначив, що «не сумнівається» у готовності Польщі відбудувати відповідні механізми для збиття російських ракет в Україні. Проте для цього необхідна підтримка партнерів.
«Аргумент про те, що це приведе до участі деяких із них у війні, недійсний. Ви не вступаєте у війну, збиваючи ракету чи безпілотник, який летить у вашому напрямку і може фактично завдати шкоди вашій власній території», – розповів Кулеба.
Він наголосив, що система ППО Польщі інтегрована з системою НАТО, отже у питання збиття російських цілей мають бути залучені й інші країни.
Дмитро Кулеба зазначив, що Київ також хоче, щоб до збиття російських дронів та ракет в повітряному просторі України долучились й інші країни. За його словами, про це генсек НАТО Єнс Столтенберг та Президент Володимир Зеленський говорили на липневому саміті Альянсу, проте «настав час ухвалити рішення».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.