В Ісландії розпочалося нове виверження – вулкан викидає фонтани лави, фото та відео

v islandid197 rozpochalosya nove viverzhennya vulkan vikidaye fontani lavi foto ta video 66ccaf7e83dac В Ісландії розпочалося нове виверження – вулкан викидає фонтани лави, фото та відео

В Ісландії розпочалося нове виверження – вулкан викидає фонтани лави, фото та відео

15:13, 23 серпня 2024

Людей з прилеглих районів уже евакуювали.

Джерело фото: Civil Protection of Iceland / REUTERS

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На південному заході Ісландії в четвер 22 серпня розпочалося виверження вулкана, яке стало вже шостим з грудня. Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на метеорологічне бюро Ісландії.
Загальна довжина тріщини склала близько 3,9 км і збільшилася на 1,5 км приблизно за 40 хвилин.
Прямі трансляції з вулкана на півострові Рейк’янес показали сяючу розпечену лаву, що вилітає з землі, її яскраво-жовті та помаранчеві кольори різко контрастують із темним нічним небом.
«Вплив обмежується локальною зоною поблизу місця виверження. Він не становить загрози для життя, а люди з прилеглих районів були евакуйовані», – повідомило Міністерство закордонних справ Ісландії.
Останнє виверження на півострові Рейк’янес, де проживає близько 30 тисяч осіб, або майже 8% всього населення країни, закінчилося 22 червня. 

Джерело фото: Civil Protection of Iceland / REUTERS

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.