Наступ українських військ на Курську область був превентивним ударом – пояснив Володимир Зеленський

nastup ukrad197nskix vijsk na kursku oblast buv preventivnim udarom poyasniv volodimir zelenskij 66ccadd58b52e Наступ українських військ на Курську область був превентивним ударом – пояснив Володимир Зеленський

Наступ українських військ на Курську область був превентивним ударом – пояснив Володимир Зеленський

16:59, 24 серпня 2024

Володимир Зеленський пояснив мету наступу на Курську область як захист Сум і поповнення обмінного фонду.

Джерело фото: ОП

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курську область росії був «превентивним ударом», який допоміг уникнути оточення українських підрозділів та можливу окупацію міста Суми.
Про це він повідомив під час спілкування з журналістами. Володимир Зеленський зазначив, що операція на Курщині є складною, але вже виконала кілька важливих завдань. Одним з них стало поповнення обмінного фонду, а іншим — запобігання оточенню українських частин на Сумщині і захист Сум.
Глава держави також підкреслив, що операція мала на меті продемонструвати російському суспільству, що для російського диктатора володимира путіна важливіше — окупація українських територій чи захист власного населення. Зеленський зауважив, що це питання наразі залишається невирішеним для путіна, який, за словами президента, «бомбить свої села».
«І я дуже радий, що все, про що я говорив партнерам, ми на практиці зараз це показали. Він досі думає, як утримати захоплені території і не думає, як правильно захищати своїх людей. Він бомбить зараз свої села. Просто браво», — пояснив Володимир Зеленський.
Водночас Володимир Зеленський спростував твердження, що наступ на Курщину був частиною стратегії для переговорів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.