На Житомирщині судили шахрая, який виманив 40 тисяч доларів у пенсіонерки за схемою «ваша донька у лікарні після ДТП»

na zhitomirshhini sudili shaxraya yakij vimaniv 40 tisyach dolariv u pensionerki za sxemoyu vasha donka u likarni pislya dtp 66ccacbcb7c6a На Житомирщині судили шахрая, який виманив 40 тисяч доларів у пенсіонерки за схемою «ваша донька у лікарні після ДТП»

На Житомирщині судили шахрая, який виманив 40 тисяч доларів у пенсіонерки за схемою «ваша донька у лікарні після ДТП»

14:46, 25 серпня 2024

Чоловік проведе 7 років за ґратами.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Житомирщині засудили шахрая, який виманив 40 тисяч доларів у пенсіонерки за схемою «ваша донька у лікарні після ДТП». Про це повідомляє обласна прокуратура. 
Чоловіку призначили 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та стягнення понад 1,1 млн грн моральної і матеріальної шкоди.
Засуджений зі своїми спільниками розробили схему обману 78-річної жительки, матері двох доньок. Спершу пенсіонерці зателефонувала жінка та, видавши себе за доньку, повідомила, що потрапила у ДТП і перебуває у лікарні.
Коли ж потерпіла спробувала уточнити детальніше, розмову з нею вже продовжив «лікар», який сказав, що донька у дуже важкому стані та потребує невідкладної операції, для якої негайно треба гроші.
Також запитав адресу проживання потерпілої та запевнив, що зараз під’їде лікар, якому треба передати чималу суму коштів.
Перебуваючи у стресовому стані, жінка повірила шахраям. Тому коли незабаром у двері постукав обвинувачений, який приїхав на таксі, вона віддала йому усі свої збереження — 40 тисяч доларів, що у гривневому еквіваленті становить понад 1,1 млн грн.
Оговтавшись від стресу, потерпіла зателефонувала до однієї з доньок та з’ясувала, що з ними обома усе гаразд.
Свою вину засуджений визнав та щиро розкаявся у скоєному.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.