Мережі фастфуду США вилучають цибулю через спалах кишкової палички у McDonald’s

merezhi fastfudu ssha viluchayut cibulyu cherez spalax kishkovod197 palichki u mcdonalds 671c9ec4138b0 Мережі фастфуду США вилучають цибулю через спалах кишкової палички у McDonald's

Мережі фастфуду США вилучають цибулю через спалах кишкової палички у McDonald’s

15:59, 25 жовтня 2024

Burger King та KFC прибирають цибулю з меню через спалах кишкової палички.

Джерело фото: Getty Images

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідом за спалахом кишкової палички, пов’язаним із цибулею у ресторанах McDonald’s, мережі фастфуду в США почали вилучати свіжу цибулю зі своїх страв. Цей спалах призвів до захворювання 49 осіб, одна з яких померла.
Згідно з інформацією агентства Reuters, материнська компанія Burger King, Restaurant Brands International, та Yum Brands, що управляє KFC, Pizza Hut і Taco Bell, оголосили про видалення цибулі з меню. Представник Burger King повідомив, що приблизно 5% ресторанів вже прибрали цибулю зі своїх страв.
McDonald’s підтвердив, що постачальником нарізаної цибулі була компанія Taylor Farms, яка вже відкликала продукцію з ресторанів. Компанія відкликала кілька партій жовтої цибулі, виробленої на заводі в Колорадо, що стало відомо з повідомлення про відкликання від US Foods, одного з найбільших постачальників продуктів у США.
Taylor Farms також постачає цибулю до близько 5% ресторанів Burger King. Проте, представник компанії зазначив, що Burger King не отримував жодних повідомлень від органів охорони здоров’я та не зафіксував випадків захворювання в своїй мережі. Yum Brands також вилучає цибулю «з метою запобігання».
У четвер Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) підтвердило, що Taylor Farms постачала цибулю до постраждалих ресторанів McDonald’s, і компанія розпочала добровільне відкликання. Представник FDA також зазначив, що жовта цибуля була продана іншим клієнтам у сфері громадського харчування, і всі отримувачі відкликаної цибулі були проінформовані.
Дистриб’ютори, такі як US Foods та Sysco Corp, також попередили своїх клієнтів про відкликання продукції. Міністерство сільського господарства США повідомило, що свіжа цибуля є ймовірним джерелом спалаху, і регулятори продовжують розслідування.
Як відомо, У США люди масово отруїлись в мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s. Одна людина померла, ще десять були госпіталізовані.
Крім того, акції McDonald’s різко впали після масових отруєнь бургерами у США.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

США
отруєння
McDonald’s