На Вінниччині підозрюють керівників ВЛК у сприянні втечі депутату, підозрюваному у замовному вбивстві

na vinnichchini pidozryuyut kerivnikiv vlk u spriyanni vtechi deputatu pidozryuvanomu u zamovnomu vbivstvi 671c9e5911e55 На Вінниччині підозрюють керівників ВЛК у сприянні втечі депутату, підозрюваному у замовному вбивстві

На Вінниччині підозрюють керівників ВЛК у сприянні втечі депутату, підозрюваному у замовному вбивстві

17:48, 25 жовтня 2024

ДБР та Нацпол оголосили підозри лікарям ВЛК за незаконне визнання інвалідності підозрюваному у вбивстві.

Джерело фото: ДБР

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР спільно з ДСР Нацполу оголосили підозри керівництву та лікарям військово-лікарської комісії (ВЛК) Жмеринського районного центру комплектування та соціальної підтримки. Їх звинувачують у незаконному визнанні непридатності до служби підозрюваного у замовному вбивстві, що дало йому змогу виїхати за кордон. Про це повідомили в ДБР.
Слідство встановило, що в січні 2023 року ВЛК визнала тодішнього депутата міськради інвалідом і виключила його з військового обліку. Підставою став висновок його сімейного лікаря про цироз печінки, поставлений без належних медичних досліджень. Згодом судово-медична експертиза довела, що цирозу у нього не було.
Колишній депутат, якого затримали у серпні 2023 року за підозрою у замовленні вбивства колеги, встиг виїхати до Польщі. На підставі експертизи Центральна ВЛК ЗСУ скасувала рішення про його непридатність до служби. Підозру повідомлено йому за використання підробленого документа, а також керівникам ВЛК та лікарям за сприяння незаконному перетину кордону.
Наразі готується клопотання до суду щодо взяття підозрюваних під варту.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

депутат
Вінниця
ДБР
медкомісія
ВЛК