У Держпраці нагадали правила зарахування до стажу роботи відпустки по догляду за дитиною

u derzhpraci nagadali pravila zaraxuvannya do stazhu roboti vidpustki po doglyadu za ditinoyu 671c9d9b81b23 У Держпраці нагадали правила зарахування до стажу роботи відпустки по догляду за дитиною

У Держпраці нагадали правила зарахування до стажу роботи відпустки по догляду за дитиною

20:30, 25 жовтня 2024

Зазначається, що відпустка по догляду за дитиною зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботи й до стажу роботи за спеціальністю.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці пояснює правила зарахування до стажу роботи відпустки по догляду за дитиною.
Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою матері повністю або частково в межах установленого періоду та оформлюється наказом чи розпорядженням роботодавця (норма статті 181 Кодексу законів про працю України).
Така відпустка зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботи й до стажу роботи за спеціальністю, тоді як до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується.
Раніше ми писали, чи можна у період відсторонення від роботи піти в оплачувану відпустку. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.
 

 

Держпраці
відпустка