У США суд дозволив суддям та персоналу використовувати ШІ у своїй роботі, але є низка обмежень

u ssha sud dozvoliv suddyam ta personalu vikoristovuvati shi u svod197j roboti ale ye nizka obmezhen 671b4d6a90024 У США суд дозволив суддям та персоналу використовувати ШІ у своїй роботі, але є низка обмежень

У США суд дозволив суддям та персоналу використовувати ШІ у своїй роботі, але є низка обмежень

13:53, 24 жовтня 2024

Верховний суд Делавера встановив правила використання ШІ для суддів та персоналу.

Фото: licdn.com

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний суд Делавера заявив, що судді та інші судові посадові особи штату можуть використати штучний інтелект у своїй роботі, але є обмеження на те, коли і як вони можуть використати цю технологію, пише Reuters.
Відповідно до тимчасової політики, судові посадові особи та співробітники суду повинні «дотримуватися обережності», якщо вони використовують генеративні інструменти ШІ, та нести відповідальність за точність свого робочого продукту. Будь-які продукти ШІ, які вони використовують для виконання службових обов’язків, мають бути схвалені адміністративним підрозділом суду.
У політиці йдеться про те, що перед використанням інструментів користувачі повинні пройти навчання і не можуть «делегувати свою функцію прийняття рішень» генеративному ШІ.
«Ми вважаємо, що ця тимчасова політика надає нашим суддям та співробітникам необхідні та належні запобіжні заходи», — заявила суддя Верховного суду штату Делавер Карен Валіхура.
Валіхура є співголовою Комісії з права та технологій Делавера, судової гілки, яка зосереджена на вирішенні питань розвитку технологій. У заяві суду йдеться, що нова політика буде короткостроковою через те, що технології генеративного штучного інтелекту швидко розвиваються.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

суд
штучний інтелект