Від 5 500 до 9 500 євро з ухилянта за «квиток» за кордон — у Чернівцях затримали організаторів схеми

vid 5 500 do 9 500 yevro z uxilyanta za kvitok za kordon u chernivcyax zatrimali organizatoriv Від 5 500 до 9 500 євро з ухилянта за «квиток» за кордон — у Чернівцях затримали організаторів схеми

Від 5 500 до 9 500 євро з ухилянта за «квиток» за кордон — у Чернівцях затримали організаторів схеми

15:23, 24 жовтня 2024

«Бізнесмени» проводили з охочими уникнути мобілізації інструктаж, надавали геоданні про знаходження автівки, на якій їх довезуть до кордону і вони зможуть його перетнути поза пунктом пропуску.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чернівцях правоохоронці затримали двох осіб, які намагались незаконно переправити групу осіб через кордон. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
«Бізнесмени» проводили з охочими уникнути мобілізації інструктаж, надавали геоданні про знаходження автівки, на якій їх довезуть до кордону і вони зможуть його перетнути поза пунктом пропуску. Суми «послуг» коливалися від 5 500 до 9 500 євро з людини.
Організував незаконну схему перетину кордону 38-річний чернівчанин. Він визначав вартість, місце та час для пішого переходу. Його 39-річний спільник підшукував «клієнтів» та надавав їм необхідну інформацію. Окрім того, за оперативними даними, найближчим часом і сам збирався в такий спосіб виїхати за межі країни.
22 жовтня поліцейські затримали організатора на території місцевого ринку, після отримання від чоловіка призовного віку частину від обумовленої суми. Його спільника затримали на одній з АСЗ, в авто якого знаходилося двоє «пасажирів».
Затриманим повідомили про підозру. Тепер їм загрожує до девʼяти років позбавлення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Національна поліція