У Києві створять схему розміщення генераторів

u kiyevi stvoryat sxemu rozmishhennya generatoriv 671b4c2bd7be7 У Києві створять схему розміщення генераторів

У Києві створять схему розміщення генераторів

19:20, 24 жовтня 2024

Кияни скаржилися на шум і забруднення від масового використання генераторів.

Фото: molbuk

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві планують створити схему розміщення генераторів. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.
Ініціатива виникла у відповідь на численні скарги киян, які надходили минулого року через шум і забруднення від масового використання генераторів.
«Ми плануємо створити правила розміщення генераторів. Але також повинні розуміти реалії, в яких живемо. Люди ставлять генератори не тому, що їм цього хочеться, а через життєву необхідність. Ми ставимося до цього з розумінням. Єдине, що законодавство вимагає — будь-яке джерело викидів потребує дозволу. Однак під час воєнного стану процес був максимально спрощений — достатньо подати декларацію, яка дає змогу державним органам контролювати кількість джерел викидів і підприємцям працювати легально», — пояснив Олександр Возний.
Він наголосив, що генератор — це фактично двигун внутрішнього згоряння без каталізатора, тобто без системи очищення, що негативно впливає на довкілля.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Київ
генератор
відключення світла