У Британії штучний інтелект допомагатиме лікарям виявляти переломи на рентгенівських знімках

u britanid197 shtuchnij intelekt dopomagatime likaryam viyavlyati perelomi na rentgenivskix У Британії штучний інтелект допомагатиме лікарям виявляти переломи на рентгенівських знімках

У Британії штучний інтелект допомагатиме лікарям виявляти переломи на рентгенівських знімках

12:23, 24 жовтня 2024

Зламані кістки пропускають у 3-10% випадків — це найпоширеніша діагностична помилка у відділеннях невідкладної допомоги.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Штучний інтелект допомагатиме лікарям виявляти переломи на рентгенівських знімках. Такий метод практикуватимуть у лікарнях Англії. Про це повідомляє BBC.
Британський Національний інститут досконалості здоров’я та догляду (NICE) обрав 4 ШІ-інструменти.
За інформацією NICE, зламані кістки пропускають у 3-10% випадків — це найпоширеніша діагностична помилка у відділеннях невідкладної допомоги. Крім того, спеціалістів, які щодня роблять і аналізують тисячі рентгенівських знімків, не вистачає, і вони мають величезне робоче навантаження.
Тому NICE вирішив використовувати потужність штучного інтелекту для роботи разом із медиками. Тож, штучний інтелект не працюватиме самостійно — кожне зображення буде переглядатися медичним працівником.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

штучний інтелект
технології