Дональд Трамп звинуватив Лейбористську партію Великої Британії у втручанні у вибори в США

donald tramp zvinuvativ lejboristsku partiyu velikod197 britanid197 u vtruchanni u vibori v ssha 6719fbee1c8bf Дональд Трамп звинуватив Лейбористську партію Великої Британії у втручанні у вибори в США

Дональд Трамп звинуватив Лейбористську партію Великої Британії у втручанні у вибори в США

12:04, 23 жовтня 2024

Штаб кандидата у президенти США Дональда Трампа звинуватив британську Лейбористську партію у втручанні в передвиборчу кампанію.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дональд Трамп подав судову скаргу проти Лейбористської партії Великої Британії, звинувачуючи її в «незаконних іноземних внесках і втручанні в кампанію», щоб підтримати Камалу Гарріс на президентських виборах у США. Про це повідомляє Financial Times.
У скарзі, поданій до незалежної Федеральної виборчої комісії, Лейбористську партію звинувачують у нібито надсиланні політтехнологів для допомоги у передвиборній кампанії кандидата в президенти від Демократичної партії, а Гарріс у тому, що вона нібито прийняла допомогу.
Юристи Трампа посилалися на повідомлення в ЗМІ, де зазначалося, що офіційні особи Лейбористської партії, зокрема керівник апарату прем’єр-міністра Кіра Стармера Морган Максвіні, його головна стратегиня Дебора Маттінсон та директор з комунікацій Даунінг-стріт Метью Дойл, останніми місяцями їздили до США, щоб консультувати кампанію Гарріс.
У скарзі також згадується вже видалений пост у LinkedIn від Софії Патель, керівниці операцій Лейбористської партії, яка написала, що «майже 100» нинішніх і колишніх співробітників Лейбористської партії поїдуть до США в найближчі тижні, щоб допомогти обрати Гарріс.
Нагадаємо, що Трамп у рамках своєї передвиборчої кампанії на деякий час взяв на себе роль працівника McDonald’s у штаті Пенсильванія – у відповідь на згадки Камали Гарріс про те, що вона у студентські роки мала такий підробіток. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

США
вибори
Дональд Трамп
Великобританія