Спроби росії нав’язати неоімперіалістичні ідеї БРІКС щодо агресії зазнали фіаско, – МЗС України

sprobi rosid197 navyazati neoimperialistichni ided197 briks shhodo agresid197 zaznali fiasko mzs ukrad197ni 6719fae49f582 Спроби росії нав'язати неоімперіалістичні ідеї БРІКС щодо агресії зазнали фіаско, – МЗС України

Спроби росії нав’язати неоімперіалістичні ідеї БРІКС щодо агресії зазнали фіаско, – МЗС України

18:13, 23 жовтня 2024

МЗС закликає країни світу підтримати Формулу миру після саміту БРІКС.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство закордонних справ України прокоментувало підсумкову декларацію саміту БРІКС у Казані, зазначивши, що спроби росії нав’язати уявлення про альтернативну позицію Глобального Півдня щодо російської агресії проти України провалилися, пише «Інтерфакс-Україна».
У повідомленні МЗС підкреслюється, що в пункті 36 декларації учасники саміту лише підтвердили свої національні позиції, зобов’язання перед цілями та принципами Статуту ООН, а також важливість мирного врегулювання конфліктів. «Вважаємо, що цей текст фактично свідчить, що росії не вдалося «експортувати» учасникам саміту БРІКС свої неоімперіалістичні погляди на зміну світового правопорядку та глобальної архітектури безпеки через агресію проти України» — йдеться в коментарі.
Міністерство зазначило, що БРІКС як об’єднання не має єдиної позиції щодо російської агресії. «Переконані, що це пов’язано з підтримкою абсолютною більшістю цих країн цілей і принципів Статуту ООН, про що також йдеться в декларації. Така підтримка несумісна з підтримкою агресії чи зміни кордонів силою, а отже, несумісна з підтримкою росії та її агресивної війни проти України», — наголосили в МЗС.
Уряд України вважає, що саміт БРІКС, який росія планувала використати для поділу світу, знову показав, що більшість країн підтримують Україну у прагненні до справедливого і сталого миру, заснованого на міжнародному праві.
МЗС закликало країни, що підтримують міжнародне право, приєднатися до реалізації Формули миру як єдиного шляху до досягнення стабільності і безпеки в регіоні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

МЗС