«П’ятірка Центрального парку» подала до суду на Трампа за наклеп під час дебатів

pyatirka centralnogo parku podala do sudu na trampa za naklep pid chas debativ 6718aa6ba4117 «П’ятірка Центрального парку» подала до суду на Трампа за наклеп під час дебатів

«П’ятірка Центрального парку» подала до суду на Трампа за наклеп під час дебатів

11:12, 22 жовтня 2024

П’ятеро виправданих за справою 1989 року Центрального парку вимагають справедливості в суді.

Джерело фото: Getty Images

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

П’ятеро чоловіків, неправомірно засуджених кілька десятиліть тому за напад на бігуна в Центральному парку Нью-Йорка, подали позов проти Дональда Трампа. Вони звинувачують його у «неправдивих і наклепницьких» заявах, зроблених під час нещодавніх президентських дебатів, повідомляє BBC.
Позивачі, відомі як «п’ятірка Центрального парку» — Юсеф Салам, Реймонд Сантана, Кевін Річардсон, Ентрон Браун та Корі Вайз, — були засуджені у 1989 році за зґвалтування та напад, однак у 2002 році їх виправдали після нових доказів ДНК і зізнання справжнього злочинця.
Позов був поданий після заяви Трампа, зробленої під час дебатів у вересні, коли він стверджував, що ці чоловіки зізналися у скоєнні злочину. Трамп також під час дебатів захищав своє рішення купувати рекламу, яка закликала до смертної кари, коли справа була у розпалі.
«Вони визнали ‒ вони сказали, вони визнали себе винними. І я сказав, добре, якщо вони визнають себе винними, вони сильно поранили людину, зрештою вбили людину», — заявив Трамп під час дебатів.
У позові чоловіки стверджують, що Трамп зробив ці заяви «недбало» і «з безрозсудною зневагою до істини», і що їхні зізнання були отримані під примусом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

суд
США
Дональд Трамп