Це лише шкодить репутації ООН, — у МЗС розкритикували намір генсека Гутерреша відвідати саміт БРІКС в рф

ce lishe shkodit reputacid197 oon u mzs rozkritikuvali namir genseka guterresha vidvidati samit briks v rf 6718a9f318bb3 Це лише шкодить репутації ООН, — у МЗС розкритикували намір генсека Гутерреша відвідати саміт БРІКС в рф

Це лише шкодить репутації ООН, — у МЗС розкритикували намір генсека Гутерреша відвідати саміт БРІКС в рф

14:59, 22 жовтня 2024

У МЗС підкреслили, що це неправильний вибір, який не сприяє миру.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство закордонних справ України засудило наміри генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша взяти участь у зустрічі БРІКС у Казані, на яку його запросив путін. 
«Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця путіна. Це неправильний вибір, що не сприяє справі миру. Це лише шкодить репутації ООН», — зазначили у МЗС.
Раніше з’явилася інфрормація, що Гутерреш прийняв запрошення путіна відвідати саміт БРІКС, який відбуватиметься у російській Казані з 22 по 24 жовтня. Цьогоріч там головуватиме рф. 
Британська газета The Telegraph писала, що путін проведе зустріч із лідерами понад двох десятків країн. Серед них— лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

рф
ООН