Олександр Сирський не виключає збільшення терміну базової загальної військової підготовки

oleksandr sirskij ne viklyuchaye zbilshennya terminu bazovod197 zagalnod197 vijskovod197 pidgotovki 67175851f3c3b Олександр Сирський не виключає збільшення терміну базової загальної військової підготовки

Олександр Сирський не виключає збільшення терміну базової загальної військової підготовки

12:18, 21 жовтня 2024

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у грудні прийматиме рішення щодо нової моделі базової загальної військової підготовки.

Джерело фото: Головнокомандувач ЗС України / Facebook

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Олександр Сирський, заявив, що у грудні прийматиме рішення щодо нової моделі базової загальної військової підготовки.
Про це він повідомив за результатами робочої наради з питань удосконалення підготовки військовослужбовців у якій взяли участь керівний склад ЗСУ, представники навчальних центрів та бойових бригад.
За словами Сирського, він заслухав доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості посад інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідними зразками озброєнь і військової техніки. Також була доповідь щодо пілотного проекту, який вже впроваджується та передбачає збільшення тривалості базової загальної військової підготовки (БЗВП) з 1 до 1,5 місяця. В рамках проекту була оновлена програма підготовки.
«У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативна обстановка дозволятиме, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки», — зазначив він.
Головнокомандувач ЗСУ відмітив, що за підсумками наради визначив завдання за напрямками.
«Зокрема, слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід», — додав він.
За його словами, справжнім флагманом підготовки особового складу стали Десантно-штурмові війська, а нові підходи до підготовки, які застосовуються в ДШВ, мають застосовувати і в інших складових Сил оборони.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

ЗСУ
військові
війна
військовослужбовці
Олександр Сирський