США розслідують витік надсекретних документів про можливий удар Ізраїля по Ірану

ssha rozsliduyut vitik nadsekretnix dokumentiv pro mozhlivij udar izrad197lya po iranu 671606ce464a5 США розслідують витік надсекретних документів про можливий удар Ізраїля по Ірану

США розслідують витік надсекретних документів про можливий удар Ізраїля по Ірану

12:26, 20 жовтня 2024

Як пише CNN, США почали розслідування витоку секретних даних розвідки, що стосуються підготовки Ізраїлем операції у відповідь на ракетний обстріл з боку Ірану.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США розпочали розслідування витоку секретних розвідувальних даних, що стосується підготовки Ізраїлю до можливого удару по Ірану  у відповідь на ракетний обстріл з боку Ірану, включаючи тренування ізраїльських пілотів. Про це повідомляє CNN.
Документи, датовані 15 і 16 жовтня, з’явилися в мережі після публікації в Telegram акаунтом «Middle East Spectator». Вони мають статус «цілком таємно» і містять позначення, що дозволяють доступ до інформації тільки членам розвідувального альянсу «П’ять очей» — Канаді, Новій Зеландії, Великій Британії та Австралії, включаючи США.
Зазначається, що вони описують підготовку Ізраїлю до удару по Ірану. В одному з документів йдеться про плани Ізраїлю переміщувати боєприпаси. Його склало Національне агентство геопросторової розвідки.
В іншому документі стверджується, що його джерелом є Агентство національної безпеки, і в ньому описуються навчання Військово-повітряних сил Ізраїлю з застосуванням ракет класу «повітря-поверхня», які також, як вважають, готуються до удару по Ірану.
Видання пише, що слідство перевіряє, хто мав доступ до передбачуваного документа Пентагону. Будь-який такий витік автоматично призведе до розслідування Федеративного бюро розслідувань разом із Пентагоном і розвідувальними службами США. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.