НБУ не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, але ринок врегулювати плануть

nbu ne rozglyadaye kriptovalyutu yak zakonnij sposib platezhu ale rinok vregulyuvati planut 6710bee870e9c НБУ не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, але ринок врегулювати плануть

НБУ не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, але ринок врегулювати плануть

09:42, 17 жовтня 2024

Позбавляти гривню статусу єдиного законного платіжного засобу Нацбанк не готовий.

Джерело фото: Shutterstock

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, проте працює над врегулювання ринку віртуальних активів. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Гривня є єдиним законним засобом платежу в Україні. Це наша принципова позиція. Саме той факт, що гривня зберігає функціональність, є стійкою, користується довірою –дозволяє Україні бути багато в чому ефективною, попри війну. Криптовалюту ми не розглядаємо як законний засіб платежу», — зазначив він.
За словами Пишного, відбулося кілька технічних місій МВФ, метою яких було глибоке вивчення різного досвіду і напрацювання комплексних пропозицій щодо законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів, які б врахували європейський досвід і вимоги щодо фінансового моніторингу.
«Чи вважаємо ми, що недобросовісні особи в умовах встановлених лімітів активніше використовуватимуть криптоактиви у своїй діяльності й обсяг операцій з криптоактивами зросте? Так, звісно. Тому розуміємо, що крок за кроком, принаймні в частині мандата Національного банку, ми повинні створити максимально прозорі і зрозумілі правила гри на цьому ринку», — каже Пишний та наголошує, що говорити про те, що наразі існує готове рішення щодо законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів, під яким міг би підписатися Національний банк, – ні, поки цього немає.
Голова НБУ підкреслив, що позбавляти гривню статусу єдиного законного платіжного засобу Нацбанк не готовий, особливо в умовах війни.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

НБУ
Нацбанк
гривня
криптовалюта