Верховний Суд остаточно залишив без державного фінансування партію «Голос»

verxovnij sud ostatochno zalishiv bez derzhavnogo finansuvannya partiyu golos 670a286d579b9 Верховний Суд остаточно залишив без державного фінансування партію «Голос»

Верховний Суд остаточно залишив без державного фінансування партію «Голос»

19:18, 11 жовтня 2024

До кінця цього року політична партія мала б отримати понад 57 млн грн.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд поставив крапку у питанні щодо правомірності припинення фінансування політичної партії «Голос».
Як повідомили у НАЗК, 11 жовтня Касаційний адміністративний суд  виніс постанову у справі № 855/3/24, якою підтвердив правомірність рішення Національного агентства з питань запобігання корупції щодо припинення державного фінансування політичної партії «Голос». Рішення суду наразі немає в публічному доступі.
У НАЗК зазначають, що постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.
«Це означає, що політична партія у цьому скликанні більше не отримає коштів державного фінансування на здійснення статутної діяльності», — пояснили у Агентстві.
Як повідомляється, у червні цього року НАЗК припинило фінансування політичній партії «Голос» через недостовірні відомості у звітах на майже 5 млн грн. Зокрема, низку суттєвих порушень було виявлено у звітах політичної партії про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру за III – IV квартали 2020 року.
У двох квартальних звітах за 2020 рік політпартія внесла до звіту недостовірні відомості на загальну суму 4 млн 726 тис. 500 грн, додають у НАЗК.
«Це є підставою для припинення державного фінансування статутної діяльності партії», — відмітили у НАЗК.
Відповідно до Закону «Про політичні партії», повторне вчинення порушення, що полягає у поданні до НАЗК звіту, який містить недостовірні відомості про витрати політичної  партії на суму понад 20 розмірів мінімальної заробітної плати (станом на 01.01.2020 – 94 460 грн) є підставою для ухвалення рішення про припинення державного фінансування партії (наказ № 167/24 від 25 червня 2024 року).
До кінця цього року політична партія мала б отримати понад 57 млн грн (за два квартали).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.