Верховна Рада підтримала пропозиції Президента до Закону щодо захисту інтересів власників земельних паїв

verxovna rada pidtrimala propozicid197 prezidenta do zakonu shhodo zaxistu interesiv vlasnikiv zemelnix pad197v 6706344d35e12 Верховна Рада підтримала пропозиції Президента до Закону щодо захисту інтересів власників земельних паїв

Верховна Рада підтримала пропозиції Президента до Закону щодо захисту інтересів власників земельних паїв

18:55, 8 жовтня 2024

Документ, зокрема, передбачає продовження до 2028 року строку оформлення нетребуваних земельних ділянок.

Фото: kurkul.com

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада підтримала пропозиції Президента Володимира Зеленського до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин».
Основною метою документу №11150 є захист прав власників земельних паїв, зміни у регулюванні земельних відносин в умовах війни та приведення законодавства у сфері земельних відносин у відповідність з Законом України «Про адміністративну процедуру».
Зокрема, документом передбачається:

Продовження (з 2025 року до 2028 року) строку оформлення нетребуваних (нерозподілених) земельних ділянок;
Здійснення розподілу земельних ділянок між власниками часток та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.