У Харкові затримали ворожу інформаторку, яка зливала координати локацій Сил оборони

u xarkovi zatrimali vorozhu informatorku yaka zlivala koordinati lokacij sil oboroni 6704e32610e9a У Харкові затримали ворожу інформаторку, яка зливала координати локацій Сил оборони

У Харкові затримали ворожу інформаторку, яка зливала координати локацій Сил оборони

17:27, 7 жовтня 2024

Інформаторка рф працювала у сфері громадського транспорту.

Фото: СБУ

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки затримала у Харкові ворожу інформаторку, яка зливала рф локації Сил оборони.
Йдеться про місця зосередження та маршрути руху українських захисників, а також місця їх тимчасового перебування, зазначили в СБУ.
Ворожою поплічницею виявилася 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту. 
Під час виконання службових обов’язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів ЗСУ.У режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони.Потім зловмисниця публікувала закриті відомості у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ.
Їй оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).
Наразі інформаторка перебуває під вартою без права внесення застави. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.