В Україні святкують Всесвітній день вчителя — які ще свята 5 жовтня

v ukrad197ni svyatkuyut vsesvitnij den vchitelya yaki shhe svyata 5 zhovtnya 6700ec94255d5 В Україні святкують Всесвітній день вчителя — які ще свята 5 жовтня

В Україні святкують Всесвітній день вчителя — які ще свята 5 жовтня

10:24, 5 жовтня 2024

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні і світі 5 жовтня святкують Всесвітній день вчителя. Це свято було засноване 1994 року ЮНЕСКО для вшанування вчителів у всьому світі та підвищення їхнього статусу. Дата обрана на честь підписання Рекомендації ЮНЕСКО/МОП про становище вчителів 1966 року. 
Також 5 жовтня Міжнародний день листоноші. Припадає на першу суботу жовтня. Це свято було започатковане 1969 року на XVI Конгресі Союзу листонош, що зібрався в Токіо.
Крім цього, сьогодні  святкують Всесвітній день пішої ходьби. Припадає на перший вихідний день жовтня. Це свято було започатковане 1991 року Міжнародною асоціацією спорту для всіх (ТАФІСА) в Німеччині. 
А ще 5 жовтня Міжнародний день економних розваг та Всесвітній день виготовлення листівок. 
У Південній Кореї відзначають Міжнародний Фестиваль феєрверків у Сеулі, у Туреччині — Міжнародний антальський кінофестиваль, у Вірменії та Молдові — Національний день вина, а в Іспанії — Фестиваль Пілар у Сарагосі.
Віряни вшановують пам’ять святої мучениці Харитини.
Пам’ятні події:
1933 — Режисера Леся Курбаса звільнено з харківського театру «Березіль» за «націоналізм»;
1939 — Закінчення польсько-німецької війни;
1941 — У Києві утворено Українську національну раду на чолі з Миколою Величковським, до складу якої ввійшли і М. Капустянський, О. Бойдуник, О. Кандиба-Ольжич;
1910 — У Португальському королівстві встановлено демократичну республіку;
1962 — Вийшов перший сингл гурту The Beatles — «Love Me Do»;
2009 — Вийшов на екрани України фільм «Las Meninas» (режисер Ігор Подольчак, Україна, 2008).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.