Норвегія скасувала автоматичний захист для біженців із шести областей України

norvegiya skasuvala avtomatichnij zaxist dlya bizhenciv iz shesti oblastej ukrad197ni 66fba80c96572 Норвегія скасувала автоматичний захист для біженців із шести областей України

Норвегія скасувала автоматичний захист для біженців із шести областей України

19:14, 30 вересня 2024

Українські біженці з західних областей більше не отримують автоматичного захисту в Норвегії.

Джерело фото: News&Blog

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 27 вересня Норвегія скасувала автоматичне надання тимчасового захисту українським біженцям із шести західних областей України: Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду Норвегії.
Директорат у справах іноземців (UDI) визнав ці області безпечними, тому нові біженці з цих регіонів проходитимуть індивідуальну оцінку потреб у захисті. Якщо немає особливої загрози для заявників, їм можуть відмовити у наданні притулку.
Зміни не стосуються українців, які вже отримали захист, їхніх родичів, а також осіб, евакуйованих до Норвегії через медичні потреби.
Норвезька влада продовжує застосовувати колективний захист для українців із зон активних бойових дій, але тепер посилено контролює потоки мігрантів для забезпечення рівномірної допомоги.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.