Швейцарія змінює кордон із Італією через танення льодовиків

shvejcariya zminyuye kordon iz italiyeyu cherez tanennya lodovikiv 66f9048e51643 Швейцарія змінює кордон із Італією через танення льодовиків

Швейцарія змінює кордон із Італією через танення льодовиків

14:35, 28 вересня 2024

Також адаптують державний кордон з Францією.

Джерело фото: Reuters

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Швейцарський уряд адаптував свій державний кордон із Італією та Францією. Зміни з Італією пов’язані з таненням льодовиків, а з Францією – з новою трамвайною лінією та річками в районі Женеви. Про це повідомляє Swissinfo.
Зазначається, що велика частина швейцарсько-італійського кордону визначається льодовиками і сніговими полями. У міру танення льодовиків ці природні елементи змінюються та перевизначають національні кордони країн. Тому кордон було дещо змінено в районі Монте-Роза, Кабан-Гласьє та Гобба ді Роллін.
Зазначається, що у травні 2023 року спільна італо-швейцарська комісія погодила проєкт, який поважає інтереси обох сторін.
У кантоні Женева прокладання колій для нової транскордонної трамвайної лінії призвело до невеликих змін на кордоні між комунами Перлі-Серту та Бардоннекс. Франція та Швейцарія обміняються еквівалентними ділянками території.
Дві інші модифікації франко-швейцарського кордону пов’язані з роботами на річці Германс та роботами на набережній на річці Форон.
Женева має спільний 103-кілометровий кордон із Францією, 50 кілометрів з яких проходять посередині водних шляхів.
Повідомляється, що зміни викладені в угодах з Римом і Парижем.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.