Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

kabmin proponuye pochati rozprodazh derzhavnix universitetiv ta d197x majna 66ed272ba9014 Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

16:11, 19 вересня 2024

Відповідні норми передбачені у законопроекті про Державний бюджет на 2025 рік.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті «Про Державний бюджет на 2025 рік», наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.
Він зазначив, що у проекті Держбюджету на 2025 рік уряд заклав норму в прикінцевих положеннях, яка призупиняє на 2025 рік дію:

норми про заборону приватизації державних закладів вищої освіти в законі «Про освіту»
норми про заборону приватизації приміщень державних закладів вищої освіти в законі «Про приватизацію державного і комунального майна»

Сергій Бабак додав, що серед членів Комітету з питань освіти ця пропозиція викликала «палку дискусію». 
Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували проект Закону про Державний бюджет України на 2025 рік.
Данило Гетманцев вважає, що у проекті бюджету на 2025 рік треба розібратися з показником інфляції, який відрізняється від прогнозу Нацбанку.
Нагадаємо, як писала «Судово-юридична газета», у проекті закону про держбюджет на 2025 рік пропонують встановити виплату премій суддям місцевих суддів до 40% окладу, але звідки будуть брати кошти на ці премії – поки невідомо. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.