На Закарпатті ділок разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити ухилянта через кордон

na zakarpatti dilok razom z nepovnolitnim posobnikom namagalisya perepraviti uxilyanta cherez kordon 66ebd4fe83002 На Закарпатті ділок разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити ухилянта через кордон

На Закарпатті ділок разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити ухилянта через кордон

22:36, 18 вересня 2024

Ділків разом з клієнтом затримали у районі населеного пункту Паладь Комарівці Ужгородського району.

Фото: dpsu.gov.ua

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прикордонники викрили ще одну схему незаконного переправлення осіб призовного віку з України до Словаччини. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.
Оперативники разом з прикордонним нарядом відділення «Паладь Комарівці» та поліцейськими затримали на ділянці відповідальності трьох чоловіків, які рухалися в бік кордону. Один з них, юнак, якому щойно виповнилося 17 років, виявився пособником організатора переправлення. Його завданням було прокладання оптимального маршруту до кордону та відстеження руху прикордонних нарядів.
У ході перевірочних заходів оперативники встановили, що організатор схеми сконтактувався з черкасцем через соцмережі за запропонував послугу з переправлення. Він разом з пособником забрали чоловіка з Ужгорода власним транспортом, потім пересадили у таксі та доправили до прикордонного села Паладь Комарівці. Там, на місці, юнак мав розвідати обстановку та провести «клієнта» до кордону зі Словаччиною.  Втім, під час руху порушників затримали правоохоронці.
У затриманих вилучили мобільні телефони, паспорти громадян України для виїзду за кордон та грошові кошти в сумі 1150 євро.
Чоловіків доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення усіх обставин справи чоловіка, який мав намір у незаконний спосіб залишити територію України, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».
У поліцію також направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.