В Instagram з’являться підліткові акаунти, в яких змінювати налаштування зможуть лише батьки

v instagram zyavlyatsya pidlitkovi akaunti v yakix zminyuvati nalashtuvannya zmozhut lishe batki 66ebd4c997f27 В Instagram з'являться підліткові акаунти, в яких змінювати налаштування зможуть лише батьки

В Instagram з’являться підліткові акаунти, в яких змінювати налаштування зможуть лише батьки

17:46, 18 вересня 2024

Облікові записи підлітків стануть приватними й отримають обмеження щодо повідомлень та чутливого контенту.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Соцмережа Instagram створить підліткові акаунти для користувачів молодше 18 років. Вони матимуть високий ступінь захисту. Про це повідомляє Meta.
Підліткові акаунти створюватимуться автоматично. Вони матимуть вбудовані засоби захисту — обмеження користувачів, які можуть контактувати з підлітками, та контент, які вони бачитимуть. Дітям до 16 років потрібен буде дозвіл батьків, щоб змінити будь-яке з налаштувань.
«Ми розуміємо занепокоєння батьків, і саме тому переосмислюємо наші застосунки для підлітків, створюючи нові підліткові акаунти. Цей новий досвід покликаний підтримати батьків і надати їм упевненість, що їхні діти в безпеці завдяки належному захисту», — йдеться в повідомленні.
Серед нових налаштувань для підліткових акаунтів:

за замовчуванням акаунти будуть приватними;
повідомлення можна буде отримувати лише від користувачів, на яких підлітки підписані;
обмеження чутливого контенту;
фільтрування образливих слів у коментарях та приватних повідомленнях;
щоденні нагадування про вихід із соцмережі через годину користування;
режим сну з 22:00 до 07:00.

«Ми плануємо створити акаунти для підлітків протягом 60 днів у США, Великій Британії, Канаді та Австралії, а в Європейському Союзі почнемо створювати акаунти для підлітків пізніше цього року», — додали у Meta.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.