На Харківщині за державну зраду та дезертирство судитимуть інспектора прикордонної служби

na xarkivshhini za derzhavnu zradu ta dezertirstvo suditimut inspektora prikordonnod197 sluzhbi 66ea870cbc1bc На Харківщині за державну зраду та дезертирство судитимуть інспектора прикордонної служби

На Харківщині за державну зраду та дезертирство судитимуть інспектора прикордонної служби

10:18, 16 вересня 2024

Чоловік добровільно погодився активно співпрацювати з представниками окупантів та разом з військовослужбовцями рф чергував на блок-постах.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Харківщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби. Йому інкримінують дезертирство та державну зраду в  умовах воєнного стану. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.
Слідство встановило, що 41 річний прикордонник 24 лютого 2022 року самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Чугуївському районі Харківської області.
«Перебуваючи на тимчасово окупованій території, обвинувачений керуючись ідеологічними мотивами підтримав окупаційну владу та почав співпрацю з державою-агресором рф», — повідомили у відомстві.
Починаючи з середини березня 2022 року, добровільно погодився активно співпрацювати з представниками окупантів та разом з військовослужбовцями рф чергував на блок-постах, утворених окупантами, одягнутий у військову форму військовослужбовців країни агресора.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.