Чи враховується допомога на придбання твердого палива до сукупного доходу сім’ї — відповідь ПФУ

chi vraxovuyetsya dopomoga na pridbannya tverdogo paliva do sukupnogo doxodu simd197 vidpovid pfu 66ea85714f031 Чи враховується допомога на придбання твердого палива до сукупного доходу сім’ї — відповідь ПФУ

Чи враховується допомога на придбання твердого палива до сукупного доходу сім’ї — відповідь ПФУ

07:55, 17 вересня 2024

Стало відомо, чи враховуватиметься до середньомісячного сукупного доходу сім’ї одноразова допомога 21 000 грн на тверде паливо, отримана від ООН.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пенсійний фонд України роз’яснив, чи враховуватиметься до середньомісячного сукупного доходу сім’ї одноразова допомога 21 000 грн на тверде паливо, отримана від ООН.
Особам, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону з рф або на лінії зіткнення (на момент подання заяви), та/або на територіях активних і можливих бойових дій, у житлових будинках і приміщеннях, що опалюються твердим пічним побутовим паливом, виплачується одноразова грошова допомога на опалення в сумі 21 000 грн на домогосподарство в опалювальному сезоні 2024-2025 років (Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2024 № 993).
Отримана грошова допомога не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (абзац 2 пункту 16 зазначеного Порядку).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій