Мінстратегпром очолив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін

minstrategprom ocholiv gendirektor ukroboronpromu german smetanin 66d9da70ccf27 Мінстратегпром очолив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін

Мінстратегпром очолив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін

16:49, 5 вересня 2024

Германа Сметаніна призначили на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада призначила Германа Сметаніна на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. За це рішення 5 вересня проголосувало 247 нардепів.
Герман Сметанін замінив Олександра Камишіна, який переходить в Офіс Президента, де продовжить займатися питанням озброєння та інфраструктури.
Що відомо про Германа Сметаніна
31-річний Герман Сметанін з 28 червня 2023 року є генеральним директором Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість». Менеджер з управління оборонно-промислового комплексу.
Перед цим, з 2014 по 2015 рік, Сметанін працював у Харківському конструкторському бюро машинобудування. Воно є складовою частиною «Укроборонпрому».
З квітня 2016 по січень 2020 працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу. За цей час під його керівництвом розробили броньовані ремонтно-евакуаційні машини «Зубр» і «Лев», а також прийняли до постачання броньовану гусеничну пожежну машину ПГМ-72 на базі танка Т-72.
У 2020-2021 роках Герман Сметанін працював директором з виробництва на Харківському заводі транспортного машинобудування імені В. О. Малишева. З 29 березня 2021 року по 29 листопада 2022 був директором Харківського бронетанкового заводу.
З 1 грудня 2022 року Сметанін був директором з виробництва ЗІМ, виконувачем обов’язків генерального директора на заводі імені В. О. Малишева. 1 травня 2023 року Кабмін призначив його генеральним директором Державного підприємства «Завод імені В. О. Малишева».
Нагадаємо, Давид Арахамія назвав прізвища нових міністрів за результатами засідання фракції.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.