В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на світлодіодні

v ukrad197ni zavershilasya programa obminu lamp rozzharyuvannya na svitlodiodni 66d0a035f0f62 В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на світлодіодні

В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на світлодіодні

09:36, 29 серпня 2024

До програми долучились понад 8 млн українців, які обміняли 40 млн старих жарівок на сучасні світлодіодні лампи.

Джерело фото: Roger Bradshaw / Unsplash

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Понад 8 млн українців обміняли 40 млн старих ламп розжарювання на сучасні світлодіодні лампи у відділеннях Укрпошти. Про це повідомили у Міністерстві економіки.
Як зазначається, масштабна програма обміну офіційно завершилася.
У 2022 році після масштабних обстрілів рф української енергетичної інфраструктури, Україна зіткнулася з дефіцитом потужностей генерації та розподілу електроенергії. Щоб підвищити енергоефективність і збалансувати енергоспоживання у пікові години, Уряд затвердив програму для населення по обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи за підтримки ЄС.
Програма стартувала наприкінці січня 2023 року у відділеннях Укрпошти в обласних центрах та великих містах. Через тиждень українці мали можливість обмінювати лампи в містах районного значення, а ще за два – у найвіддаленіших селах. Згодом до програми приєдналися також юридичні особи, як дитячі школи, садочки, медичні заклади та ОСББ.
Найактивнішими регіонами стали Київська область, де було замінено 4,2 млн ламп, Львівська – 3,2 млн, Дніпропетровська – 3,1 млн та Харківська – 2,3 млн.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.