Міноборони кодифікувало 70 нових інженерних засобів для ЗСУ

minoboroni kodifikuvalo 70 novix inzhenernix zasobiv dlya zsu 670a282e2dbb3 Міноборони кодифікувало 70 нових інженерних засобів для ЗСУ

Міноборони кодифікувало 70 нових інженерних засобів для ЗСУ

20:59, 11 жовтня 2024

47 вітчизняних та 23 іноземних інженерних засобів кодифіковано в Україні.

Джерело фото: Міноборони

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом дев’яти місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та дозволило використовувати 70 нових інженерних засобів у Силах оборони, з яких 47 є вітчизняного виробництва, а 23 — іноземного. Про це повідомили у відомстві.
«Сучасні інженерні засоби відіграють важливу роль під час ведення бойових дій наступального і оборонного характеру. Залежно до потреб фронту українські зброярі нарощують свої спроможності. Сьогодні виробляють інженерні засоби за досить широкою номенклатурою», — зазначив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки полковник Володимир Рочняк.
Серед нових засобів, допущених до використання, — протикумулятивні захисти, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, димові шашки, генератори та павербанки. Серед іноземних розробок кодифіковано гусеничні екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції та звукомовні станції.
З початку року понад 40 із 70 кодифікованих інженерних засобів було затверджено протягом третього кварталу, що свідчить про пожвавлення виробництва зброї в Україні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

ЗСУ
Міноборони