На Дніпропетровщині начальник тилу незаконно нарахував бійцям майже 400 000 грн «бойових»

na dnipropetrovshhini nachalnik tilu nezakonno naraxuvav bijcyam majzhe 400 000 grn На Дніпропетровщині начальник тилу незаконно нарахував бійцям майже 400 000 грн «бойових»

На Дніпропетровщині начальник тилу незаконно нарахував бійцям майже 400 000 грн «бойових»

21:30, 21 вересня 2024

56 річний майор розробив план заволодіння грошовим забезпеченням військовослужбовців за участь у бойових діях.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили та повідомили про підозру начальнику тилу – заступнику начальника логістики військової частини, який організував схему незаконного нарахування «бойових». Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.
Слідством встановлено, що 56 річний майор розуміючи обсяг влади і своїх службових повноважень  розробив план заволодіння грошовим забезпеченням військовослужбовців за участь у бойових діях на лінії бойового зіткнення, перебуваючи при цьому не на бойовому завданні, а в пункті постійної дислокації військової частини.
Для реалізації злочинного умислу залучив двох військовослужбовців своєї частини, кухара та начальника складу, котрих в січні та лютому 2024 року включив до списків виплат додаткової винагороди в розмірі 100 000 грн.
Зазначеним військовослужбовцям безпідставно було виплачено майже 400 000 грн., чим заподіяно збитків державі на вказану суму.  Частину коштів із зазначених виплат у розмірі 85 000 грн було передано підозрюваному на його  вимогу.
Начальнику тилу інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.