На Netflix подали до суду та звинуватили у плагіаті через серіал «Гра в кальмара» — в чому справа

na netflix podali do sudu ta zvinuvatili u plagiati cherez serial gra v kalmara v chomu sprava 66ea865804b38 На Netflix подали до суду та звинуватили у плагіаті через серіал «Гра в кальмара» — в чому справа

На Netflix подали до суду та звинуватили у плагіаті через серіал «Гра в кальмара» — в чому справа

17:21, 16 вересня 2024

Індійський режисер Сохам Шах заявив, що «Гра в кальмара» є плагіатом його фільму «Удача» 2009 року.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На стримінгову платформу Netflix подали до суду. Все через серіал «Гра в кальмара». Про це повідомляє Independent.
Так, індійський режисер Сохам Шах звинуватив творців серіалу у плагіаті. Він заявив, що формат популярної франшизи був скопійований.
Він заявив, що «Гра в кальмара» є плагіатом його фільму «Удача» 2009 року.
На його думку, персонажі та події, що відбуваються у серіалі є копією сюжету його стрічки.
Режисер заявив, що платформа Netflix порушила його авторські права. Він вимагає відшкодування збитків та навіть заборони показу серіалу.
Сохам звернувся до федерального суду Нью-Йорка з позовом.
«Основний сюжет, персонажі, теми, настрій, обставини та послідовність подій у «Грі в кальмара» напрочуд схожі на «Удачу», що виключає будь-яку ймовірність простого збігу», – йдеться у позові.
Картина Шаха «Удача» знята на хінді. В ній зображено історію зневірених людей, які заборгували великі суми. Аби повернути борги, вони погоджуються взяти участь у змаганнях, за перемогу у яких, їм обіцяють гроші. Під час проведення змагань учасники дізнаються, що програш – це смерть.
Представники Netflix запевнили, що звинувачення про плагіат – необґрунтовані та неправдиві.
«Ця заява не має підґрунтя. «Гра в кальмара» написана Хван Дон Хеком, і ми маємо намір рішуче захищати проєкт», – наголосили в компанії.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій