Україна отримає нову партію F-16 від Данії до кінця 2024 року

ukrad197na otrimaye novu partiyu f 16 vid danid197 do kincya 2024 roku 66ea864ee86a9 Україна отримає нову партію F-16 від Данії до кінця 2024 року

Україна отримає нову партію F-16 від Данії до кінця 2024 року

17:47, 16 вересня 2024

Міністр оборони Данії підтвердив поставки F-16 Україні.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До кінця 2024 року Україна отримає ще одну партію винищувачів F-16 від Данії, повідомив міністр оборони країни Троельс Лунд Поульсен. Хоча точна дата та кількість літаків залишаються засекреченими через міркування оперативної безпеки, очікується, що поставки продовжаться у другій половині наступного року. Про це повідомляє данське видання DR.
Данія вже передала Україні перший винищувач F-16 у серпні цього року і зобов’язалася поставити загалом 19 літаків. «У другій половині 2024 року буде передано ще один F-16», – підтвердив Поульсен.
F-16 Fighting Falcon – багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений у США, що став одним із найуспішніших у світі. Завдяки високій маневреності F-16 ефективно веде повітряні бої, а також може завдавати ударів по наземних цілях, здійснювати розвідку та виконувати інші завдання. Він озброєний ракетами класу «повітря-повітря» і «повітря-земля», що робить його універсальним бойовим літаком, який використовують збройні сили багатьох країн світу.
Передача цих винищувачів є частиною підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, спрямованої на посилення обороноздатності та зміцнення військової авіації країни.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.