У НСЗУ наголосили, що програма медгарантій дозволяє обирати пологовий будинок, але не лікаря, з яким народжувати

u nszu nagolosili shho programa medgarantij dozvolyaye obirati pologovij budinok ale ne likarya z yakim narodzhuvati 671c9ea467f89 У НСЗУ наголосили, що програма медгарантій дозволяє обирати пологовий будинок, але не лікаря, з яким народжувати

У НСЗУ наголосили, що програма медгарантій дозволяє обирати пологовий будинок, але не лікаря, з яким народжувати

17:12, 25 жовтня 2024

Пацієнтка може обирати пологовий будинок серед тих, які уклали договір із НСЗУ, але програма медгарантій покриває пологи з черговою бригадою.

Джерело фото: Оmurden Сengiz / Unsplash

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національній службі здоров’я України зазначають, що стосовно ведення вагітності та пологів існує чимало міфів, іноді абсолютно протилежних один одному.
Відтак, у НСЗУ вирішили нагадати, що програма медичних гарантій покриває пологи пацієнткам в Україні. Місце реєстрації чи проживання не має значення. Пацієнтки вільно обирають пологовий будинок, де має з’явитися на світ немовля. Головне — обирати серед тих медичних закладів, які уклали договір із НСЗУ на медичну допомоги при пологах.
«Платити за послугу медичної допомоги при пологах не потрібно. Все необхідне — і ліки, і медичні вироби, і необхідні маніпуляції — входять у безоплатний пакет послуг», — пишуть у НСЗУ.
Водночас там звертають увагу, що те, що пацієнтка може обирати пологовий будинок — правда. А те, що пацієнтка може обирати лікаря, з яким народжувати, і це покривається Програмою медгарантій — міф.
«Програма медгарантій покриває пологи з черговою (!) акушерською бригадою», — наголосили там.
У НСЗУ підкреслюють, що особисті домовленості пацієнтки з певним лікарем знаходяться поза межами Програми медичних гарантій і не передбачені в пакеті послуг «Медична допомога при пологах».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.