Банан, приклеєний до стіни скотчем, продадуть на аукціоні – ціна стартує від $1 млн

banan prikleyenij do stini skotchem prodadut na aukcioni cina startuye vid 1 mln 671c9d260719a Банан, приклеєний до стіни скотчем, продадуть на аукціоні – ціна стартує від $1 млн

Банан, приклеєний до стіни скотчем, продадуть на аукціоні – ціна стартує від $1 млн

21:42, 25 жовтня 2024

Аукціонний дім Sotheby’s виставив на продаж інсталяцію Мауріціо Каттелана за мільйон доларів.

Джерело фото: CNN

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Аукціонний дім Sotheby’s оголосив про продаж нового «видання» інсталяції італійського художника Мауріціо Каттелана, відомої під назвою «Комедіант». Ця незвичайна робота, що складається з банана, приклеєного до стіни скотчем, раніше викликала великий резонанс у соцмережах і була продана за 120 тисяч доларів. Тепер за неї просять від одного до півтора мільйона доларів, повідомляє CNN.
Sotheby’s повідомив, що на аукціон повертається одна з трьох «версій» твору, створених у 2019 році. Одна з копій експонувалася в музеї в Маямі, а іншу з’їв художник під час виставки. Два твори були придбані приватними колекціонерами, тоді як третій, придбаний за більшу (але не розголошену) суму, був подарований музею Гуггенхайма в Нью-Йорку.
Цього разу на аукціоні представлять роботу, продану в приватну колекцію п’ять років тому. Переможець аукціону отримає сертифікат автентичності, інструкції з демонстрації, а також рулон скотчу та банан, який не є спеціально створеним для цього витвору і може бути замінений.
Перед аукціоном робота вирушить у світове турне, розпочинаючи з виставки в Нью-Йорку 28 жовтня, а потім відправиться до Лондона, Парижа, Мілана, Гонконга, Дубая, Тайбея, Токіо та Лос-Анджелеса.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

аукціон