З 1 січня 2025 року Україна стане 125-ю державою – учасницею Міжнародного кримінального суду

z 1 sichnya 2025 roku ukrad197na stane 125 yu derzhavoyu uchasniceyu mizhnarodnogo kriminalnogo sudu 671c9d1b43a97 З 1 січня 2025 року Україна стане 125-ю державою – учасницею Міжнародного кримінального суду

З 1 січня 2025 року Україна стане 125-ю державою – учасницею Міжнародного кримінального суду

21:58, 25 жовтня 2024

Заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра заявила, що довготривалий процес ратифікації цього важливого інструменту було завершено.

Фото: president.gov.ua

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Нью-Йорку заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра і Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця офіційно депонували ратифікаційну грамоту Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Про це повідомив офіційний сайт Президента України.
Це означає, що з 1 січня 2025 року Україна стане 125-ю державою – учасницею МКС.
«Це знакова подія для України. Ми завершили довготривалий процес ратифікації цього важливого інструменту й нарешті повноцінно долучаємося до роботи ключового світового органу кримінального правосуддя», – зазначила Ірина Мудра.
Україна підписала Римський статут іще 2000 року. За його ратифікацію Верховна Рада проголосувала цьогоріч 21 серпня, а в День Незалежності Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон.
Додамо, заступниця керівника Офісу Президента України Ірина Мудра в ексклюзивному інтерв’ю «Судово-юридичній газеті» розповіла про підготовлену Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на період до 2029 року.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Україна
Міжнародний кримінальний суд