Auchan вирішив піти з ринку рф, оскільки не витримав тиску санкцій

auchan virishiv piti z rinku rf oskilki ne vitrimav tisku sankcij 671b4cc222298 Auchan вирішив піти з ринку рф, оскільки не витримав тиску санкцій

Auchan вирішив піти з ринку рф, оскільки не витримав тиску санкцій

17:00, 24 жовтня 2024

Французька мережа гіпермаркетів готується піти з російського ринку через неможливість нормально працювати в умовах європейських санкцій.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Французька мережа гіпермаркетів Auchan планує вийти з ринку рф, бо не може працювати через санкції. Про це повідомляють Le Figaro і La Lettre.
Зазначається, що Auchan виставив на продаж свою дочірню компанію в рф і обрав двох потенційних покупців. Корпорація знаходиться вже на фінальній стадії переговорів.
За словами одного з джерел Le Figaro, Auchan дотримується санкцій проти рф (не інвестувала туди й не виводила прибутків), що ставить її в дуже несприятливу ситуацію порівняно з місцевими дистриб’юторами.
Однак просто продати компанію Auchan не може. Мережі треба отримати на це схвалення від влади країни-агресора, щоб уникнути інцидентів подібних до тих, які сталися з Danone або Carslberg, чиї активи у рф націоналізували.
Видання вказують, що попри повномасштабне вторгнення рф в Україну, Auchan залишався в країні, бо протягом 20 років діяльності там, серед іншого, робив ставку на те, аби згодом увійти на китайський ринок.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

рф
санкції