НБУ оштрафував ПриватБанк на 1,7 млн грн за порушення законодавства

nbu oshtrafuvav privatbank na 17 mln grn za porushennya zakonodavstva 671b4c83aaf5c НБУ оштрафував ПриватБанк на 1,7 млн грн за порушення законодавства

НБУ оштрафував ПриватБанк на 1,7 млн грн за порушення законодавства

18:11, 24 жовтня 2024

Банк має сплатити штраф упродовж п’яти робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про його накладення.

Ілюстративне зображення: Getty Images

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України застосував заходи впливу у вигляді накладення штрафу до двох об’єктів оверсайту. Зокрема, як йдеться у повідомленні регулятора, НБУ оштрафував ПриватБанк на 1,7 млн грн за виявлені під час проведення планового виїзного моніторингу порушення законодавства, що регулює діяльність платіжних систем, використання платіжних інструментів і схем виконання платіжних операцій.
Також ще один об’єкт оверсайту Нацбанк оштрафував на 170 тисяч гривень за несвоєчасне подання регулятору звітності з питань діяльності на платіжному ринку за червень 2024 року.
У Нацбанку пояснили, що рішення про застосування цих заходів впливу ухвалені за результатами планового виїзного моніторингу та безвиїзного моніторингу в межах виконання функції оверсайту платіжної інфраструктури і набрали чинності з 21 жовтня.
Сплатити штрафи установи зобов’язані упродовж п’яти робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу.
Раніше «Судово-юридична газета» писала, що податкова служба пропонує розширити обсяг даних, які містять банківську таємницю, і які банки будуть зобов’язані надавати на запит податкової.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

НБУ
Нацбанк
штраф