СБУ затримала пару ворожих агентів, які наводили ракети на 5 областей України

sbu zatrimala paru vorozhix agentiv yaki navodili raketi na 5 oblastej ukrad197ni 6718a8e63a7ba СБУ затримала пару ворожих агентів, які наводили ракети на 5 областей України

СБУ затримала пару ворожих агентів, які наводили ракети на 5 областей України

19:54, 22 жовтня 2024

Агенти їздили по регіонах як «сімейна пара», збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак рф.

Фото: СБУ

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки повідомила про затримання двох агентів фсб, які коригували ракетні удари по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях.
Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, який раніше торгував наркотиками в Краматорську, та його 34-річна співмешканка. Вони разом шукали швидкий заробіток у Telegram-каналах, де на них вийшов представник фсб з пропозицією фінансової винагороди за співпрацю.
За його вказівкою агенти подорожували по регіонах під виглядом «сімейної пари», збираючи дані для ракетних і дронових атак рф.
Під час повітряних атак агресора вони повинні були слідкувати за розташуваннями ППО, а після влучань — уточнювати наслідки.
Переїжджаючи в різні українські міста, агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі та встановлювали в вікнах мобільні телефони з додатковими джерелами живлення, які транслювали зображення в онлайн-режимі для росіян.
Служба безпеки завчасно викрила зловмисників, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога.
Вони отримали підозри в державній зраді і наразі перебувають під вартою. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.