Литва не виключає відправку військових інструкторів до України

litva ne viklyuchaye vidpravku vijskovix instruktoriv do ukrad197ni 6718a8d192f73 Литва не виключає відправку військових інструкторів до України

Литва не виключає відправку військових інструкторів до України

20:30, 22 жовтня 2024

Радник президента заявив, що Литва готова до обговорення відправки інструкторів в Україну.

Джерело фото: LRT

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Старший радник президента Литви з питань національної безпеки Кястутіс Будріс заявив про можливість відправки литовських військових інструкторів до України. Про це повідомляє Delfi.
Заява Будріса пролунала на тлі закликів міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса повернутись до обговорення питання відправки іноземних військових до України, зокрема через можливе залучення армії Північної Кореї на боці Росії.
Будріс наголосив, що Литва дотримується кількох ключових принципів у наданні допомоги Україні: робити те, що необхідно зараз і про що просить Україна; діяти в координації з країнами-однодумцями; не виключати жодних опцій.
«У тих самих рамках перебуваємо і зараз. Коли буде необхідність про це говорити (про відправлення військових. – Ред.), це буде обговорюватися. Литва нічого не виключає», – підкреслив радник.
Водночас Будріс зауважив, що питання відправки військових інструкторів не повинно відволікати увагу від більш важливої теми – гарантій безпеки для України.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

військові
Литва