У Києві судитимуть директора Департаменту КМДА та оцінювачів за збитки бюджету на 330 тисяч гривень

u kiyevi suditimut direktora departamentu kmda ta ocinyuvachiv za zbitki byudzhetu na 330 tisyach griven 6718a87954e62 У Києві судитимуть директора Департаменту КМДА та оцінювачів за збитки бюджету на 330 тисяч гривень

У Києві судитимуть директора Департаменту КМДА та оцінювачів за збитки бюджету на 330 тисяч гривень

21:42, 22 жовтня 2024

Директора департаменту КМДА та двох оцінювачів судитимуть за шахрайську схему з ремонтом комунального майна.

Джерело фото: UA.KyivPolice

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві завершено розслідування стосовно директора Департаменту комунальної власності КМДА та двох оцінювачів, яких підозрюють в організації схеми незаконного відшкодування коштів за ремонт комунального приміщення. Обвинувальні акти вже передано до суду.
Як повідомили у поліції Києва, в липні цього року слідчі Солом’янського управління спільно з СБУ та під керівництвом Солом’янської окружної прокуратури викрили злочинну схему. Встановлено, що Департамент КМДА уклав договір оренди з благодійним фондом на нежитлове приміщення, яке планувалося для подальшої приватизації. Орендар провів ремонт, що підлягав компенсації, але оцінювачі, залучені до перевірки робіт, внесли неправдиві дані у звіт, що призвело до безпідставної виплати з міського бюджету 330 тисяч гривень.
Директора департаменту звинувачують у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а оцінювачів — у зловживанні повноваженнями та підробленні документів (ч. 3 ст. 365-2 та ч. 3 ст. 358 КК України). Максимальне покарання за ці правопорушення може становити до восьми років ув’язнення.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

суд
поліція
Київ